Beweegpraktijk


Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde
Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde
Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde

PILATES


Pilates ontstond in de 20ste eeuw, toen Joseph Pilates zijn medegevangenen in een oorlogskamp een reeks oefeningen aanleerde als onderdeel van een revalidatieprogramma en om fit te blijven. Hij noemde dit ‘contrology’, een aaneenschakeling van gecontroleerde lichaamsoefeningen op een gymmat.

Tijdens een Pilates training voelde ik zelf al snel positieve invloed op mijn lichaam en dat zette mij aan om me te verdiepen in de Klassieke Pilates methode. Intussen heb ik zelf de smaak te pakken en is Pilates een aanvullende training bij het lopen geworden.

Pilates is een complete bewegingsvorm. Je focust op verschillende basisprincipes zoals ademhaling, centreren, controle, concentratie, precisie en vloeiende bewegingen. Pilates versoepelt en versterkt je lichaam, verbetert je houding, bevordert je lichaamsbewustzijn en brengt je lichaam in balans!

Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen en het kan helpen bij rugklachten. Het is dus een perfecte aanvulling op andere sporten.

Pilates is daarnaast efficiënt, veilig en toegankelijk voor iedereen, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring.
Elke oefening kan aangepast worden aan de capaciteit van je lichaam.

Pilates is dus een laagdrempelige sport voor iedereen op elke leeftijd. Je beweegt op je eigen tempo en op je eigen manier.
Éen wekelijks uurtje is al heel doeltreffend.

Alle Pilates bewegingen starten vanuit de core: je buik, bekken en lage rug. Mobilisatie van de rug, stabiliteit van het bekken en versterken van de diepe buikspieren vormen de basis. Op die manier krijg je een evenwichtig sterk spiersysteem en een soepel lichaam.

Mijn doel? Iedereen de kans geven Pilates te volgen op een persoonlijke en veilige manier! Kwaliteit boven kwantiteit! Ik geniet ervan om mensen op een gezonde manier in beweging te brengen.

In Start-to-Pilates leer je de Pilates principes en je maakt kennis met de basisoefeningen op een rustig tempo.
Voel je de positieve invloed op je lichaam en wil je je verder verdiepen in de oefeningen? Dan kan je aansluiten in een Basic Matles of in een Flow les waar we nog verder verdiepen in de basisoefeningen en werken met klein materiaal.

verschillende trainingen


Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde

PERSONAL TRAINING
(solo / duo)

Heb je een sportief doel, een fysieke klacht of wil je een meer actieve levensstijl aannemen? Na een intake gesprek en screening wordt een personal training volledig afgestemd op jouw specifieke aandachts- en verbeterpunten.

Een duoles is ideaal als je onder intensieve begeleiding wil trainen met je partner of een vriend/vriendin.

Maak een afspraak met mij om een persoonlijke of duo begeleiding te starten.Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde

BEGELEIDING IN KLEINE GROEPEN

Een aaneenschakeling van oefeningen die je in kleine groep uitvoert. Je geniet van de groepsdynamiek en er is nog ruimte voor individuele begeleiding.

Kleine groepslessen zijn voor iedereen toegankelijk met oog voor differentiatie in een vast - wekelijks - systeem.Beweegpraktijk - Pilates - Fit en gezond - Turnhout Minderhout Weelde

1 les: 15 euro
6 beurten kaart: 75 euro
12 beurten kaart: 125 euro

bootcamp 6 beurten: 75 euro

_


webdesign volwebstudio - graphics stokken en staarten - photography ludo verhoeven